• Посилання скопійовано

Хто з працівників має переважне право на залишення на роботі?

У разі скорочення чисельності чи штату працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва й праці переважне право на залишення на роботі мають працівники з більш високою кваліфікацією та продуктивністю праці

Хто з працівників має переважне право на залишення на роботі?

У разі скорочення чисельності чи штату працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва й праці переважне право на залишення на роботі мають працівники з більш високою кваліфікацією та продуктивністю праці.

Стаття 42 Кодексу законів про працю України містить перелік працівників, яким за рівних умов продуктивності праці й кваліфікації надається перевага у залишенні на роботі, зокрема сімейним – за наявності двох і більше утриманців, особам, у сім’ї яких немає інших працівників із самостійним заробітком, працівникам із тривалим безперервним стажем роботи на підприємстві, в установі, організації, працівникам, яким залишилося менше 3 років до настання пенсійного віку, після якого вони матимуть право на отримання пенсійних виплат.

Про це посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області нагадали під час інформаційно-роз’яснювальної роботи в закладі освіти, куди вони завітали за зверненням працівниці. Також вони звернули увагу на недопущення мобінгу й дискримінації працівників з інвалідністю та ВІЛ/СНІД, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах і необхідність психосоціальної підтримки на робочих місцях.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»