• Посилання скопійовано

Працівників культури тепер можуть подати на бронювання від мобілізації

Міністерство культури України надало Криворізькому, Харківському, Дніпровському, Одеському, Львівському циркам статус критично важливих для економіки підприємств

Працівників культури тепер можуть подати на бронювання від мобілізації

Міністерство культури України надало Криворізькому, Харківському, Дніпровському, Одеському, Львівському циркам статус критично важливих для економіки й забезпечення життєдіяльності населення підприємств.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням сайт Міністерства культури України.

Також під накази Мінкульту потрапили Пересувний та Національний цирки України та "Державна циркова компанія України".

Як зазначається у документах, усі ці підприємства відповідають критеріям критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період організацій.

Окрім цього, статус критично важливих отримали ансамбль "Гуцулія", Національна опера України, Львівська національна опера, Національний хор імені Г. Верьовки та Національний симфонічний оркестр України.

Нагадаємо, стало відомо, що статус критично важливих підприємств отримали телеканали телемарафону "Єдині новини". Їхні працівники підлягають бронюванню від мобілізації.

 

Бронювання від мобілізації

Під час дії військового стану в Україні мобілізації підлягають усі громадяни-чоловіки віком 18 - 60 років. Але є працівники критично важливих компаній, органів державної влади, які можуть бути заброньовані від мобілізації.

Зокрема, раніше, як повідомляло РБК-Україна, в Міністерстві економіки України розглядали можливість бронювання від мобілізації ФОПів та гіг-фахівців.

На початку лютого президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні планують розробити новий справедливий механізм бронювання працівників підприємств, які підлягають військовому призову.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»