• Посилання скопійовано

Чи можна з працівником з нефіксованим робочим часом укладати строковий трудові договір?

Відпрацювавши на умовах трудового договору з нефіксованим робочим часом понад 12 місяців, працівник має право звертатися до роботодавця з вимогою укладення строкового або безстрокового трудового договору

Чи можна з працівником з нефіксованим робочим часом укладати строковий трудові договір?

Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розповідає, що відпрацювавши на умовах трудового договору з нефіксованим робочим часом понад 12 місяців, працівник має право звертатися до роботодавця з вимогою укладення строкового або безстрокового трудового договору на умовах загальновстановленого в роботодавця графіка роботи з відповідною оплатою праці. За результатами розгляду зазначеної вимоги роботодавець зобов’язаний протягом 15 календарних днів із дня звернення працівника укласти з ним такий строковий або безстроковий трудовий договір чи надати йому в письмовій формі обґрунтовану відповідь про відмову.

Цю норму ст. 21-1 КЗпП нагадали під час інформаційно-роз’яснювальної роботи посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області. Вони звернули увагу на те, що в разі відмови роботодавця укласти такий строковий або безстроковий трудовий договір працівник має право повторно звертатися з відповідною вимогою протягом усього строку дії трудового договору з нефіксованим робочим часом, але не раніше ніж через 90 днів із дня отримання відповіді роботодавця на попередню його вимогу.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»