• Посилання скопійовано

Чи має роботодавець право перевести працівника на іншу роботу без його згоди?

Роботодавець під час ВС може переводити працівника на іншу роботу без його згоди, якщо така робота не протипоказана працівникові за станом здоров’я, лише для відвернення або ліквідації наслідків бойових дій

Чи має роботодавець право перевести працівника на іншу роботу без його згоди?

Чи має роботодавець право перевести працівника на іншу роботу без його згоди? Про це запитали учасники інформаційного семінару на одному з промислових підприємств Запоріжжя.

Посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області послалися на Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»Стаття 3 згаданого закону дозволяє роботодавцеві в період дії воєнного стану переводити працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди, якщо така робота не протипоказана працівникові за станом здоров’я, лише для відвернення або ліквідації наслідків бойових дій, а також інших обставин, що становлять або можуть становити загрозу життю чи нормальним життєвим умовам людей. Оплата праці за виконану нову роботу не може бути нижчою від середньої заробітної плати за попередньою роботою. Також інспектори звернули увагу на недопущення мобінгу й дискримінації працівників із інвалідністю та ВІЛ/СНІД, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах і необхідність психосоціальної підтримки на робочих місцях.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»