• Посилання скопійовано

Кабмін запровадив повторну перевірку критичності підприємств при бронюванні працівників

Кабмін затвердив зміни до Порядку бронювання працівників. Запроваджено повторну перевірку критичності підприємств, що мають право на бронювання. Ці зміни діють з 22 жовтня. Водночас невідомо, чи відновлять бронювання працівників до кінця проведення аудиту

Кабмін запровадив повторну перевірку критичності підприємств при бронюванні працівників

Ми вже неодноразово наголошували, що до 15 листопада в Україні проведуть аудит підприємств, які мають статус критичних і отримали його від органів місцевого самоврядування. Але у Міноборони обіцяли, що бронювання працівників на цей час не призупинятимуть.

Натомість у ЗМІ з’явились повідомлення про наміри Уряду фактично призупинити процес бронювання співробітників до 15 листопада.

Окремо бізнес просив владу не зупиняти бронювання, оскільки це призведе до погіршення стану їх роботи.

Проте 22 жовтня КМУ на черговому своєму засіданні прийняв рішення наново перевірити відповідність підприємств, які бронюють працівників, критеріям критично важливих. Постановою №1204 вносяться зміни до Порядку №76, яким затверджено процес бронювання працівників. З нею можна ознайомитися тут.

У Порядку зʼявиться новий пункт 6-1. Він буде присвячений додатковій перевірці відповідності підприємства критеріям, які встановлено Порядком №76.

Так, орган, який прийняв рішення про визначення підприємства, установи, організації критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, у разі потреби проводить перевірку відповідності підприємства, установи, організації, які визначені критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, критеріям, зазначеним у пункті 2 цих Критеріїв та порядку, протягом діяльності підприємства, установи, організації з дати прийняття рішення про визначення їх критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

За результатами проведеної перевірки орган приймає одне з таких рішень:

  • про невідповідність підприємства, установи, організації критеріям, зазначеним у пункті 2 цих Критеріїв та порядку, а також скасовує їх статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період;
  • про відповідність підприємства, установи, організації критеріям, зазначеним у пункті 2 цих Критеріїв та порядку, і визначення їх критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Копію рішення, прийнятого за результатами перевірки, орган, зазначений в абзаці першому цього пункту, в одноденний строк з дня його прийняття надсилає Мінекономіки, Міноборони (СБУ, Службі зовнішньої розвідки, розвідувальному органу Міноборони) та Мінцифри.

Постанова №1204 мала набрати чинність з дня її офіційного опублікування. Її було опубліковано 22 жовтня. Тож перевірки відповідності підприємств затвердженим критеріям вже розпочалися.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»