• Посилання скопійовано

Безкоштовні путівки на реабілітацію в санаторно-курортні заклади: порядок отримання

Фонд з ТВП розповів, хто має право на безкоштовні путівки в реабілітаційні відділення санаторно-курортних установ, як їх отримати і який порядок отримання санаторно-курортного лікування за такими путівками

Безкоштовні путівки на реабілітацію в санаторно-курортні заклади: порядок отримання

Хто має право на безкоштовні путівки в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів

Фонд з ТВП у листі від 15.12.2016 р. № 2.4-46-2241 зазначив, що на відновлювальне лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності мають право будь-які застраховані особи та члени їхніх сімей відповідно до Закону №1105.

 

Коли виникає право на такі путівки?

 

Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та звільнення), якщо інше не передбачено законом.

 

Порядком отримання санаторно-курортного лікування

Реабілітаційне лікування надається по путівках, видача яких здійснюється з урахуванням вимог Порядку №12.

Цим Порядком передбачено, що путівка до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу видається безкоштовно лікувально-профілактичним закладом застрахованій особі, дитині або двом дітям у супроводі одного із застрахованих батьків або застрахованої особи, яка їх замінює (опікунові, піклувальнику), згідно з висновком відбіркової комісії лікувального закладу щодо направлення хворих до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, у якому вона перебуває на лікуванні, за наявності довідки страхувальника.

Довідка заповнюється за основним місцем роботи застрахованої особи, завіряється у робочому органі Фонду, де підприємство, організація, установа перебуває на обліку у якості страхувальника, та дійсна протягом одного місяця.

До путівки додається виписка з медичної карти хворого з висновком відбіркової комісії лікувально-профілактичного закладу та рекомендаціями щодо його подальшого лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу.

Вимоги порядку отримання застосовуються також у разі направлення застрахованої особи, дитини або двох дітей у супроводі одного із застрахованих батьків чи особи, яка їх замінює (опікуна, піклувальника), з клініки медичної науково-дослідної установи до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу без видачі путівки.

 

Термін лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу

Термін лікування за путівками, придбаними за рахунок коштів Фонду, становить 24 доби. Поділ путівки забороняється.

Застрахованій особі протягом календарного року за рахунок коштів Фонду може бути виділена лише одна путівка до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу.

Після проведеного лікування застрахована особа, яка отримала путівку в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу, зобов'язана повернути до лікувально-профілактичного закладу, що видав путівку, заповнений зворотний талон путівки або довідку про факт перебування в санаторно-курортному закладі, засвідчений підписом керівника та скріплений печаткою даного закладу, про що робиться відмітка у відповідному журналі обліку путівок до санаторно-курортних закладів.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»