• Посилання скопійовано

Протягом 2018 року повинні бути здійснені всі необхідні заходи для запуску накопичувальної пенсійної системи

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що у чинної влади вистачить політичної волі для запровадження з 1 січня 2019 року накопичувального рівня пенсійної системи

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Еспресо».

«На сьогодні законодавство для трирівневої пенсійної системи в цілому сформоване і питання запуску ІІ рівня - це більше питання політичне. Потрібно було запустити цю систему ще 14 років тому, але я переконаний, що у чинної влади вистачить, насамперед, політичної волі нарешті зробити цей крок і дати українцям шанс отримувати у майбутньому справді достойні пенсії», - сказав він.

За словами Віце-прем’єр-міністра, якби накопичувальну систему ввели 14 років тому, зараз люди, які виходять на пенсію, вже отримували б не 3-4 тис. грн., а 6-7 тис. грн.

Одним з найголовніших питань, які потрібно законодавчо врегулювати протягом 2018 року, Павло Розенко назвав захист пенсійних внесків громадян. «У чинному законодавстві чітко зафіксовано, що ми всі – і Уряд, і Верховна Рада – повинні здійснити всі необхідні заходи протягом 2018 року, щоб з 1 січня 2019 року накопичувальна пенсійна система запрацювала. І на першому плані, безумовно, стоїть питання захисту коштів недержавного пенсійного страхування і накопичувальної системи. Ці речі нам потрібно детально виписати і дати чіткий сигнал людям, що їхні пенсійні внески будуть повністю захищені як від інфляції, так і від інших негативних процесів», - пояснив він.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»