• Посилання скопійовано

«Категорій осіб, яким буде проведено перерахунок пенсій з липня, лише три» — Пенсійний Фонд

Заступник Голови правління Пенсійного фонду Ірина Ковпашко розповіла, яким категоріям громадян перерахують пенсії з 1 липня у зв’язку із збільшенням соціальних стандартів

«Категорій осіб, яким буде проведено перерахунок пенсій з липня, лише три»  — Пенсійний Фонд

У прямому ефірі програми «Новий день» на телеканалі «Прямий» заступник Голови правління Пенсійного фонду Ірина Ковпашко розповіла телеглядачам про перерахунок пенсій з 1 липня у зв’язку із збільшенням соціальних стандартів.

Закон «Про Державний бюджет України» щоразу визначає, з якої дати і як збільшується прожитковий мінімум. При чому цей показник є різним відповідно до соціальних і демографічних груп населення.

З 1 жовтня минулого року проведено перерахунок пенсій у зв’язку із осучасненням. Також був застосований новий прожитковий мінімум, який в минулому році планувався з грудня, а окремим законом був застосований з жовтня 2018 року.

– Так ось, що відбулось з жовтня? Прожитковий мінімум склав 1 373 гривні, але при обчисленні різних надбавок, доплат, підвищень застосовувався показник збільшений вже в жовтні на 79 гривень, а це 1 452 гривні.

Законом «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 липня цього року передбачено зміну прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, лише на 62 гривні (1 435 гривень). Саме через це категорій осіб, яким такий перерахунок буде проведено з липня, лише три: донори, ті, в кого немає достатнього стажу, а також невелика кількість громадян, у кого обчислена пенсія перевищує 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.

«Це трохи більше 800 тисяч пенсіонерів», – повідомила Ірина Ковпашко.

Наступний перерахунок пенсій у зв’язку зі змінами соціальних стандартів, який охопить близько 10 млн пенсіонерів, очікується з 1 грудня поточного року. Відтак,  будуть перераховані надбавки, підвищення, мінімальні пенсійні виплати особам з повним стажем, надбавки за понаднормовий стаж.

Також заступник Голови правління Фонду в прямому ефірі відповіла на запитання телеглядачів, зокрема щодо доплат до пенсії за вислугу років, пенсій для учасників АТО, підвищення пенсійного віку залежно від тривалості страхового стажу, можливості докупити стаж тощо.   

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»