• Посилання скопійовано

Пенсіонерам пропонують компенсувати втрати у зв'язку зі затримкою виплати пенсій

У Верховній Раді зареєстровано проект Постанови «Про забезпечення відшкодування пенсіонерам втрат у зв'язку із затримкою виплати пенсій»

Пенсіонерам пропонують компенсувати втрати у зв'язку зі затримкою виплати пенсій

Невчасна виплата пенсій у липні 2018 року (про це тут) призвела до того, що пенсіонери, яким було затримано виплату, не змогли внести кредитні платежі, вчасно оплатити житлово-комунальні послуги, купити ліки тощо.

Втрати, яких зазнали пенсіонери у зв’язку із затримкою виплати пенсій повинні бути компенсовані державою, – вважає нардеп С. Каплін. У зв'язку з цим 30 липня 2018 року він зареєстрував у ВРУ проект постанови №9007, якою й пропонується забезпечити відшкодування пенсіонерам втрат у зв’язку із затримкою виплати пенсій.

Зокрема, пропонується зобов’язати Кабмін в одномісячний строк з дня прийняття цієї Постанови затвердити порядок відшкодування пенсіонерами втрат у зв’язку із затримкою випали пенсій, який включає порядок відшкодування витрат на лікарські засоби, порядок звільнення від сплати неустойки, процентної ставки, інших платежів, які застосовуються чи стягуються при невиконанні зобов’язання за договором про споживчий кредит. 

Також пропонується зобов’язати Уряд провести відшкодування у повному обсязі протягом трьох місяців з дня прийняття проекту.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»