• Посилання скопійовано

Коли страхувальники зможуть подавати повідомлення про виплачені лікарняні до ПФУ?

Представники ПФУ зазначили, що зараз працюють над впровадженням цього сервісу на порталі ПФУ. Можливо, вже за тиждень роботодавці отримають таку можливість

Коли страхувальники зможуть подавати повідомлення про виплачені лікарняні до ПФУ?
ФСС вже вказував, щоб зменшити ризик затримок під час виплати працівникам допомоги за лікарняними, ще у 2018 році Фонд соціального страхування України впровадив систему оперативного інформування про здійснення виплат. 

Відтоді про перерахування працівникові отриманих від ФССУ коштів роботодавець звітує у місячний термін після виплати допомоги – це дозволило нам не лише краще контролювати використання коштів Фонду і дотримання прав застрахованих осіб, але і реалізувати ризик-орієнтовані підходи в перевірках страхувальників.

Проте починаючи з цього року ФССУ передав свої функції Пенсійному фонду.

У зв'язку з цим у роботодавців виникає питання щодо подання повідомлення про виплату коштів за лікарняними. ФСС наголошував, що повідомлення до нього слід подавати лише за ті виплати, які саме він перераховував. А за виплати від ПФУ  повідомлення потрібно подавати до ПФУ. 

І ось наприкінці минулого тижня під час спільного онлайн вебінару Генеральної дирекції ВГО «Асоціація платників податків України» та контролюючих органів представники Пенсійного фонду зазначили, що зараз працюють над впровадженням цього сервісу на порталі ПФУ. Можливо, вже за тиждень роботодавці отримають таку можливість.

Поки що подавати повідомлення про виплату лікарняних слід у паперовому вигляді до територіальних відділень Пенсійного Фонду України. 

***

Читайте такожЯк подавати повідомлення про виплату лікарняних з 2023 року?

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»