• Посилання скопійовано

Під час подання на пенсію по інвалідності не завантажилася друга сторона висновку МСЕК: що робити?

Якщо заяві надано статус «Відсутні документи або некоректності в документах», то користувач має можливість доповнити заяву необхідними скан-копіями та відправити до ПФУ повторно

Під час подання на пенсію по інвалідності не завантажилася друга сторона висновку МСЕК: що робити?

ПФУ розповідає, що подана через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України заява про призначення пенсії та необхідні документи мають бути опрацьовані не пізніше 10 днів після подання. Якщо в результаті аналізу поданих документів виявлено будь-які недоліки, заяві надається статус «Відсутні документи або некоректності в документах».

Коли заяві надано такий статус, користувач має можливість доповнити її необхідними скан-копіями (з урахуванням інформації у повідомленні, що надійшло в особистий кабінет) та надіслати до Пенсійного фонду України повторно. Для цього призначено кнопку «Замінити документи», яка відкриває екранну форму раніше заповненої заяви. 

Натиснувши кнопку «Додати файл», можна приєднати скан-копії додаткових (або виправлених) документів.

Для надсилання відкоригованої заяви до Фонду потрібно натиснути кнопку «Відправити в ПФУ». При цьому сама заява повторно вже не формується та не підписується, а залишається саме в тому вигляді, який було первинно сформовано та подано користувачем до Фонду.

 

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»