• Посилання скопійовано

ПФУ попередив про спроби зловмисників ошукати пенсіонерів у процесі «ідентифікації»

Невідомі особи, представляючись працівниками ПФУ, просять у пенсіонерів – внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які мають пройти фізичну ідентифікацію, реквізити банківських карток

ПФУ попередив про спроби зловмисників ошукати пенсіонерів у процесі «ідентифікації»

Увага! Пенсійний фонд України повідомляє, що невідомі особи, представляючись їх працівниками, просять у пенсіонерів – внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які мають пройти фізичну ідентифікацію, реквізити банківських карток. 

Офіційно заявляємо, що ані для подання заяви на проведення фізичної ідентифікації за допомогою відеоконференцзв’язку, ані для процедури ідентифікації, продовження чи поновлення виплат, уповноважені працівники Фонду не використовують для підтвердження особи пенсіонера інформацію про реквізити банківських карток. Це не передбачено жодним нормативним документом.

У разі якщо вам телефонують із такою пропозицією, радимо повідомляти про факт шахрайства органи Національної поліції України.

Про порядок подання заяви на проведення фізичної ідентифікації за допомогою відеоконференцзв’язку та з алгоритмом її проведення ознайомлюйтесь тут.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»