• Посилання скопійовано

Зарплата, яку виплачує підприємство стажисту, є базою для нарахування єдиного внеску

Суми зарплати, яку виплачує підприємство стажисту за виконання ним у період стажування професійних робіт відповідно до наданих завдань, є базою для нарахування єдиного внеску

Зарплата, яку виплачує підприємство стажисту, є базою для нарахування єдиного внеску

ПФУ повідомляє, що студенти вищих та учні професійно-технічних навчальних закладів, що здобули професію за освітньо-кваліфікаційним рівнем "кваліфікований робітник", "молодший спеціаліст", "бакалавр", "спеціаліст" та продовжують навчатися, мають право проходити стажування за професією, за якою здобувається освіта, на умовах, визначених договором про стажування у вільний від навчання час (Лист ПФУ від 27.05.2013 р. №13152/03-30).

Запис про проходження стажування роботодавець вносить до трудової книжки.

Якщо в період стажування вищезазначена особа виконує професійні роботи, підприємство, організація, установа за всі роботи, виконані відповідно до наданих завдань, здійснює виплату їй зарплати згідно з установленими системами оплати праці за нормами, розцінками, ставками (окладами) з урахування коефіцієнтів, доплат і надбавок.

Отже, суми зарплати, яку виплачує підприємство стажисту за виконання ним у період стажування професійних робіт відповідно до наданих завдань, є базою для нарахування єдиного внеску.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»