• Посилання скопійовано

Якщо ЄСВ менше третини від зарплати, банк не прийме платіжки без довідки погодженої податковою

Міндоходів затвердило Порядок прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати

Якщо ЄСВ менше третини від зарплати, банк не прийме платіжки без довідки погодженої податковою

Міндоходів затвердило Порядок прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати.

Так, банки приймають від платників єдиного внеску грошові чеки, платіжні доручення та інші розрахункові документи на видачу (перерахування) коштів для виплати зарплати, на які нараховується ЄСВ, та здійснюють видачу зазначених коштів лише за умови одночасного подання платником розрахункових документів про перерахування коштів. 

Суми ЄСВ, сплачені за цими документами, повинні складати не менше 1/3 суми коштів для виплати зарплати, зазначеної в грошових чеках, платіжних дорученнях та інших розрахункових документах.

Якщо сума єдиного внеску менша, ніж 1/3 суми коштів для виплати зарплати, банки приймають від платників грошові чеки або інші розрахункові документи на видачу коштів для виплати зарплати разом з оригіналом довідки-розрахунку, погодженим з органом доходів і зборів.

Документальним підтвердженням раніше сплаченого ЄСВ є розрахункові документи  про перерахування єдиного внеску (у тому числі з поточного рахунку, відкритого в іншому банку), в яких у реквізиті "Призначення платежу" платник зазначив період, за який зарплата нарахована, а банк платника заповнив реквізит "Дата виконання" (Наказ Міндоходів від 09.09.2013 р. №453).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»