• Посилання скопійовано

Як банки контролюватимуть сплату ЄСВ при виплаті зарплати

Поки Порядок №453 не привели у відповідність до оновленого законодавства, ДФСУ просить Нацбанк контролювати сплату ЄСВ. Він має становити 1/5 суми коштів для виплати зарплати, зазначеної у розрахункових документах

Як банки контролюватимуть сплату ЄСВ при виплаті зарплати

Оскільки на сьогодні змінюється частка сплаченого ЄСВ, що підлягає контролю банками, ДФСУ направила до Нацбанку лист від 15.01.2016 р. №526/5/99-99-17-03-01-16 з проханням до приведення Порядку №453 у відповідність до законодавства при прийнятті від платників єдиного внеску грошових чеків, платіжних доручень та інших розрахункових документів на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати, контролювати сплату ЄСВ, яка має становити 1/5 суми коштів для виплати заробітної плати, зазначеної у розрахункових документах, відповідно до додатка 1 до Порядку.

Територіальні органи ДФС до приведення Порядку у відповідність до законодавства погоджують сплату єдиного внеску, яка має становити 1/5 суми коштів для виплати заробітної плати, зазначеної у грошових чеках, платіжних дорученнях та інших розрахункових документах, та підтверджують додаток 1 до Порядку з приміткою «Погоджено відповідно до встановленого з 01.01.2016 Законом України від 08 липня 2010 року №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Про це повідомила ДФС у Дніпропетровській області.

На підставі: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»