• Посилання скопійовано

Павло Розенко: підвищення мінімальної зарплати покращить купівельну спроможність громадян

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 3200 гривень покращить купівельну спроможність громадян, що дозволить залучити додаткові кошти в економіку та пожвавити її зростання

Павло Розенко: підвищення мінімальної зарплати покращить купівельну спроможність громадян

Про це він заявив в ефірі Громадського телебачення.

«Жодного негативного впливу на інфляційні процеси та курс національної валюти  зростання мінімальної заробітної плати не матиме. Навпаки – це покращить купівельну спроможність громадян. Якраз зростання зарплат дасть економіці додаткові кошти. Ці кошти не будуть виводитися в офшори, за кордон. Це кошти, які прийшли до людини, і людина відразу їх вкладатиме в економіку через купівлю продуктів харчування, товарів, послуг тощо. Тобто це якраз прекрасна не інфляційна модель пожвавлення економіки», - сказав Павло Розенко.

Павло Розенко підкреслив, що рішення Уряду про підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень – абсолютно виважене і прораховане. «У нас в програмі діяльності Кабінету Міністрів України чітко зафіксовано, що ми будемо реформувати систему оплати праці, зокрема зафіксовані нові підходи щодо формування мінімальної зарплати. Робота над цим тривала майже півроку. І ми вийшли на цю цифру. Вона є прорахованою і обґрунтованою», - зазначив він.

«Це серйозний крок до підвищення рівня життя наших громадян, це серйозний удар по тіньовій економіці і крок до легалізації економіки України», - наголосив Віце-прем’єр.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»