• Посилання скопійовано

Інвалід працює у фізособи-підприємця на півставки: в якому розмірі нараховувати ЄСВ?

Податківці на семінарі, присвяченому новаціям у податковому законодавстві, чинним з 1 січня 2017 р., роз’яснили в якому розмірі нараховувати ЄСВ, якщо працівник-інвалід працює у підприємця-«єдинника» на півставки

Інвалід працює у фізособи-підприємця на півставки: в якому розмірі нараховувати ЄСВ?

Податківці зазначають, що згідно з ч. 13 ст. 8 Закону №2464 ставка ЄВ у розмірі 8,41% визначеної бази нарахування для працюючих інвалідів встановлена тільки для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди.

Вказана пільга не розповсюджується на фізосіб-підприємців, які використовують працю найманих працівників-інвалідів.

Таким чином, для найманого працівника – інваліда (основне місце роботи), який працює у фізособи-підприємця, де загальна сума заробітної плати (доходу) за місяць не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується дохід, та ставки ЄВ у розмірі 22%.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Закарпатській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»