• Посилання скопійовано

Уряд збільшив видатки на допомогу по вагітності та пологах

Кабмін прийняв постанову «Про внесення змін до бюджету Фонду соціального страхування України на 2017 рік», якою передбачено збільшення видатків на допомогу по вагітності та пологах

Уряд збільшив видатки на допомогу по вагітності та пологах

Кабмін прийняв постанову від 20.12.2017 р. № 1015, якою вніс зміни до бюджету Фонду соціального страхування України на 2017 рік.

Як пояснюють у Мінсоцполітики, необхідність прийняття постанови обумовлена:

  • зростанням розміру середньоденної допомоги по вагітності та пологах, оскільки з першого січня 2017 року встановлено мінімальну зарплату в розмірі 3 200 грн,
  • збільшенням кількості застрахованих осіб, яким виплачується допомога за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Згідно з цією постановою Кабміну збільшуються майже на 151,0 млн грн видатки на підстаттю «Допомога по вагітності та пологах».

Виконанням цієї норми буде забезпечено реалізацію Фондом завдань і функцій, передбачених Законом «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», щодо своєчасного фінансування, ефективного та цільового використання коштів.

***

Читайте також:  Нові правила розрахунку декретних: з якої дати застосовувати?

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»