• Посилання скопійовано

Соцзахист ліквідаторів аварії на ЧАЕС буде посилено! Президент підписав Указ

Президент України Петро Порошенко підписав Указ щодо відродження Чорнобильської зони та посилення соціального захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Соцзахист ліквідаторів аварії на ЧАЕС буде посилено! Президент підписав Указ

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про додаткові заходи з відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, із соціального захисту постраждалих осіб, безпечного поводження з радіоактивними відходами».

Указ підготовлено за результатами наради, що відбулася 26 квітня 2018 року, в ході робочої поїздки Глава держави на Чорнобильську АЕС.

Згідно з Указом Кабмін має створити умови для розвитку та відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення, у тому числі в рамках утвореного Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Уряду доручено законодавчо врегулювати проблемні питання правового режиму територій, що зазнали радіоактивного забруднення, та розглянути доцільність дальшої дії встановлених обмежень і заборон на здійснення видів діяльності на таких територіях, а також забезпечити підтримку безпосередньо розвитку самого Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника через визначення особливостей його управління та функціонування.

Особливої уваги в Указі приділено заходам щодо соціального захисту постраждалих, внаслідок Чорнобильської катастрофи. Уряд має вирішити питання з підвищення розміру пенсій щодо інвалідності для осіб з числа учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і пенсій у зв'язку із втратою годувальника з числа ліквідаторів.

Також Указ спрямований на вдосконалення державної політики в сфері поводження з радіоактивними відходами та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

***

Читайте також: Встановлено розміри компенсації харчування для чорнобильців на 2018 рік. Вони такі самі, як у минулому році 

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»