• Посилання скопійовано

Компенсація за невикористану відпустку в день звільнення: що з ЄСВ?

ДФС у свіжій ІПК розглянула питання щодо порядку нарахування єдиного соцвнеску на суми компенсації за невикористані дні щорічної відпустки в день звільнення

Компенсація за невикористану відпустку в день звільнення: що з ЄСВ?

ДФС у Волинській області в індивідуальній консультації від 08.08.2018 р. №3457/03-20-13-08-07/ІПК зазначила, що базою нарахування єдиного внеску роботодавцями є, зокрема, сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону «Про оплату праці».

Відповідно до пп. 2.2.12 Інструкції №5, суми грошових компенсацій у разі невикористання, зокрема, щорічних (основної та додаткових) відпусток у розмірах, передбачених законодавством, є складовою фонду додаткової заробітної плати, як оплата за невідпрацьований час.

Враховуючи зазначене, сума нарахованої грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки є базою для нарахування єдиного внеску при виплаті роботодавцем таких сум в день звільнення працівника.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»