• Посилання скопійовано

Президент підтримує зміни в нарахуванні ЄСВ від Мінсоцополітики. Адже «пенсії ростуть найменше»

«Це крок, який ми повинні з усією відповідальністю підтримати. Нам необхідно піти назустріч. Тому що ми не можемо говорити про те, що в країні все добре, коли пенсії ростуть найменше», – П. Порошенко

Президент підтримує зміни в нарахуванні ЄСВ від Мінсоцополітики. Адже «пенсії ростуть найменше»

Президент України Петро Порошенко закликав до компромісу щодо розширення бази обчислення ЄСВ.

«Це крок, який ми маємо з усією відповідальністю підтримати. Нам необхідно піти назустріч. Тому що ми не можемо говорити про те, що в країні все добре, коли пенсії зростають найменше», - сказав П.Порошенко під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації (ЄБА) у вівторок.

Він нагадав про те, що раніше ставку ЄСВ було скорочено з 38% до 22%.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів 14 листопада затвердив розроблений Міністерством соцполітики законопроект, який пропонує скасувати верхню межу нарахування ЄСВ і запровадити регресивну шкалу його нарахування. Нинішнє законодавство передбачає сплату  внеску за ставкою 22% на зарплати не вище ніж 15 мінімальних (55,8 тис. грн). Законопроект же пропонує нараховувати ЄСВ за цією ставкою на зарплати, не вище ніж 25 мінімальних (104 тис. грн), а понад цю суму запровадити регресивну шкалу аж до 5% ЄСВ на зарплати, що перевищують 270 розмірів мінзарплат.

Цим же законопроектом пропонують встановити вимогу сплачувати ЄСВ керівникам підприємств із розрахунку двох мінімальних заробітних плат, а також запровадити регресивну шкалу розміру сплати ЄСВ.

ЄБА і Союз українських підприємців зверталися до Верховної Ради і президента із закликом не підтримувати таку ініціативу, Міністерство економічного розвитку і торгівлі також не підтримує законопроект.

***

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»