• Посилання скопійовано

Коли фізособа-роботодавець може застосовувати ставку ЄСВ 8,41%?

Ставку ЄСВ у розмірі 8,41 % можна застосовувати до зарплати працівника-інваліда з дати отримання від нього довідки МСЕК

Коли фізособа-роботодавець може застосовувати ставку ЄСВ 8,41%?

Податківці у ІПК від 08.04.2019 р. №1487/6/99-99-13-02-03-15/ІПК зауважили, що нарахування ЄСВ працюючим особам з інвалідністю на суми заробітної плати (доходу), допомоги з тимчасової непрацездатності та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами у розмірі 8,41% здійснюється з дати встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання роботодавцем завіреної копії довідки МСЕК, та закінчуючи датою скасування інвалідності на підставі рішення вказаної комісії. При цьому до дати одержання завіреної зазначеної довідки та після дати скасування інвалідності роботодавець нараховує єдиний внесок у розмірі 22% визначеної бази нарахування.

Отже, фізособа — підприємець, у якої працює особа з інвалідністю нараховує та сплачує єдиний внесок за таку особу у розмірі 22 % з нарахованої суми зарплати (лікарняних) до дати отримання завіреної копії довідки МСЕК, а після отримання такої довідки — у розмірі 8,41%.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»