• Посилання скопійовано

Працівник не відпрацював повний місяць, але ЄСВ на його зарплату нараховано, як за повний: що зі страховим стажем

Якщо особа відпрацювала 20 днів, але ЄСВ сплатили у розмірі не меншому, ніж мінімальний страховий внесок, то страховий стаж особі зарахують як повний календарний місяць

Працівник не відпрацював повний місяць, але ЄСВ на його зарплату нараховано, як за повний: що зі страховим стажем

Що стосується зарахування до страхового стажу кількості днів з моменту початку трудових відносин, то Фонд соціального страхування України розповідає, що страховий стаж, відповідно до ч. 1 ст. 21 Закону №1105, це період (строк), протягом якого особа підлягала страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем або нею страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Страховий стаж обчислюється в місяцях. А отже, не має значення скільки застрахована особа перебувала у трудових відносинах, але якщо за особу, яка пропрацювала 20 днів, було сплачено єдиний внесок у розмірі, не меншому, ніж мінімальний страховий внесок, то такій особі страховий стаж зараховується як повний календарний місяць.

***

Читайте також: Як нарахувати зарплату за неповний відпрацьований місяць?

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»