• Посилання скопійовано

Початок та закінчення листка непрацездатності припадають на різні місяці: як нараховувати ЄСВ?

Якщо після розподілу лікарняних загальний дохід за місяць становить менше МЗП, виникає потреба за минулий місяць (місяці) донарахувати ЄСВ виходячи з МЗП, за який нараховується зарплата

Початок та закінчення листка непрацездатності припадають на різні місяці: як нараховувати ЄСВ?

Головне  управління ДПС у м. Києві повідомляє, що відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону України від 08.07.2010 №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями, у разі якщо база нарахування єдиного внеску на  загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.

Для працівника (за основним місцем роботи), у якого початок та закінчення листка непрацездатності припадають на різні місяці, єдиний внесок у місяці початку листка непрацездатності нараховується за фактично відпрацьований час, оскільки загальна сума доходу ще не є відомою (суму допомоги по тимчасовій непрацездатності буде визначено після надання листка непрацездатності).

Якщо після розподілу суми допомоги по тимчасовій непрацездатності (суми допомоги по тимчасовій непрацездатності відносяться до того місяця, за який вони нараховані) загальний дохід за місяць становить менше мінімального розміру, виникає потреба за минулий місяць (місяці) донарахувати єдиний внесок виходячи з мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід).

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»