• Посилання скопійовано

У столиці поменшало нелегального тютюну

Співробітниками столичної податкової міліції на початку травня було перекрито потужний канал, яким до роздрібних реалізаторів надходили тютюнові вироби без марок акцизного податку.

Як з’ясували податківці, організував нелегальний бізнес мешканець Києва, який діяв з розмахом. Тютюнові вироби іноземного виробництва у великих обсягах зберігались ним одразу в декількох місцях, щоб мати змогу у випадку якихось проблем із законом відбутися лише частиною товару.

Однак і це не допомогло. Завдяки професійним діям столичних податкових міліціонерів одразу в чотирьох місцях були проведені скоординовані обшуки, під час яких було виявлено та вилучено понад 180 тисяч пачок тютюнових виробів іноземного походження (виробництва Росії, Молдови, Білорусі та Швейцарії) в асортименті («Донской табак», «Мономах», «Імператор», «Мінськ», «Вінстон», «Маршал», «NZ»), не обклеєних марками акцизного податку України, загальною вартістю більше двох мільйонів гривень.

«Кожен, хто купує цигарки коло станцій метро та на зупинках громадського транспорту у бабусь, і таким чином вважає, що хоч якось їм допомагає, повинен пам’ятати, що насправді він робить протилежне, позбавляючи державу фінансового ресурсу у вигляді несплаченого акцизного податку, який міг би бути витрачений на соціальні потреби населення, а наживаються на цьому нелегальні ділки, які й постачають такі цигарки» - зауважив керівник столичної податкової міліції Ігор Усик.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»