• Посилання скопійовано

ДФС пропонує відмінити необхідність перевірки підприємців при їх закритті

Податківці пропонують переглянути критерії для проведення обов’язкової перевірки фізосіб-підприємців при їх закритті та спрощення процедури зняття їх з податкового обліку

ДФС пропонує відмінити необхідність перевірки підприємців при їх закритті

Про це повідомив Голова ДФС Роман Насіров під час засідання Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики.

За його словами, відповідно до чинного законодавства ДФС зобов'язана перевірити кожну фізичну особу-підприємця в процесі його ліквідації. Водночас, враховуючи цьогорічні нововведення щодо необхідності сплати  ФОП єдиного соцвнеску навіть за відсутності прибутку, з 01.12.2016 р. до 20.02.2017 р. приблизно 330 тисяч підприємців припинили свою діяльність. При цьому, більшість закритих ФОПів були "сплячими" та давно не вели господарську діяльність.

"На цей рахунок існує два накази Мінфіну. Один з них стосується ЄСВ, другий – всіх інших податків. Ми вважаємо, що варто переглянути ці накази і створити більш конкретні вимоги – в яких випадках, в залежності від критеріїв тієї фізособи-підприємця, що закривається, яка потрібна чи не потрібна перевірка", - запропонував Роман Насіров.

 

Від редакції

Нагадаємо, що ще недавно Голова ДФС був іншої думки щодо цих перевірок. "Процес перевірок встановлено законодавством і він буде проходити у встановленому порядку.. Ми перевіряємо згідно з кодексом", - зазначав він. Таким чином планувалося перевірити всіх ФОП, які закрилися наприкінці грудня 2016 - початку січня 2017 року після внесення змін до законодавства. Докладніше>>

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»