• Посилання скопійовано

Як функціонуватиме інтегрована автоматизована система держнагляду

Уряд затвердив Порядок функціонування інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю), внесення відомостей до неї та строків розміщення цих відомостей

Як функціонуватиме інтегрована автоматизована система держнагляду

Порядок, затверджений постановою КМУ від 24.05.2017 р. № 387,  визначає механізм функціонування інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю), внесення відомостей до неї та строки розміщення цих відомостей.

Держателем системи є ДРС, що забезпечує її створення та функціонування.

Інтегрована автоматизована система державного нагляду (контролю) призначена для забезпечення доступу громадськості, суб'єктів господарювання, органів державної влади, органів місцевого самоврядування до відомостей про заходи державного нагляду (контролю) з використанням мережі Інтернет.

Система призначена для:

  • збереження та систематизації відомостей про заходи державного нагляду (контролю);
  • автоматизованого виявлення суб’єктів господарювання, які на відповідний плановий період включені до річних планів здійснення заходів державного нагляду (контролю) одночасно кількох органів державного нагляду (контролю), та формування проекту плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на плановий період.

Органи державного нагляду (контролю) зобов’язані будуть не пізніше 15 жовтня, внести відомості щодо запланованих заходів державного нагляду (контрою), а 17 жовтня система автоматично оприлюднюватиме проект плану комплексних заходів державного нагляду (контролю).  

Функціонуватиме ця система цілодобово сім днів на тиждень.

Доступ до відомостей системи (крім реєстраційних номерів облікових карток платників податків та паспортних даних), визначених у частині другій статті 4-1 Закону  №877, здійснюватиметься через відкритий інформаційний ресурс Інтернету та буде безоплатним.

***

Читайте також: Уряд послабив тиск контролюючих органів на бізнес 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»