• Посилання скопійовано

Чи можуть органи держнагляду приходити на планові перевірки у 2018 році?

Позиція ДРС у Сумській області: у будь-яких органів держнагляду поки що відсутнє право проводити планові перевірки. Тільки після затвердження переліку органи, які у ньому будуть зазначені, зможуть здійснювати планові заходи державного нагляду (контролю) у сфері госпдіяльності

Чи можуть органи держнагляду приходити на планові перевірки у 2018 році?

1 лютого завідувач Сектору ДРС у Сумській області Богдана Юсупова провела зустріч з начальником Державної екологічної інспекції у Сумській області Геннадієм Базаровимта першим заступником начальника Державної екологічної інспекції у Сумській області Іриною Кашпур під час якої проінформувала про особливості Закону «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (із змінами, внесеними згідно із Законом від 07.12.2017 р. №2246-VIII).

Зокрема, було зазначено, що відповідно до вимог ст. 6 Закону «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» дія цього Закону не поширюється на відносини, що виникають під час проведення заходів нагляду (контролю) органами, перелік яких встановлюється Кабміном.

Разом з цим, станом на звітну дату, Кабміном перелік контролюючих органів, на які не поширюється дія Закону «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» не затверджений. А тому, саме після затвердження такого переліку органи, які у ньому будуть зазначені, зможуть здійснювати планові заходи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Зважаючи на вказане, завідувач Сектору ДРС у Сумській області наголосила, що станом на звітну дату, у будь-яких органів державного нагляду (контролю), у тому числі Державної екологічної інспекції у Сумській області відсутнє право проводити планові заходи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

***

Зауважимо, що наразі не оприлюднено навіть проекту відповідної постанови КМУ. 

 

Звертаємо увагу! У податківців вже є своє ставлення до поширення на них мораторію на перевірки. За ним, вони в праві проводити планові перевірки, оскільки норм щодо їх заборони не встановлено у ПКУ. Про це ми писали тут>> 

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»