• Посилання скопійовано

Увага! Порядок формування плану-графіка планових перевірок ДФС - у новій редакції!

Мінфін виклав у новій редакції Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків

Увага! Порядок формування плану-графіка планових перевірок ДФС - у новій редакції!

Мінфін наказом від 26.03.2018 р. №386 (зареєстрований в Мін'юсті 18.04.2018 р. за №465/31917) вніс зміни до Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, затвердженого наказом Мінфіну від 02.06.2015 р. №524виклавши його в новій редакції.

Причина таких змін пов'язана з приведенням процедури формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків у відповідність до чинного законодавства - Податкового та Митного кодексів.

Цей Порядок розроблений з метою забезпечення єдиного підходу до формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків. У ньому прописано структуру плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків та порядок відбору до нього платників податків.

Уточнено, що річний план-графік для документальних планових перевірок щодо дотримання податкового, валютного та іншого законодавства України, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, складатиметься відповідно до вимог статті 77 ПКУ.

План-графік документальних планових перевірок щодо дотримання вимог законодавства України з питань державної митної справи, у тому числі своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати митних платежів, складається з квартальних планів-графіків відповідно до вимог статті 346 МКУ.

Як і раніше, план-графік документальних планових перевірок на поточний рік має бути оприлюднений на офіційному веб-сайті ДФС до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки. Оновлення річного плану-графіка здійснюватимуться у разі його коригування.

Проекти річних планів-графіків мають бути складені територіальними органами ДФС не пізніше 1 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки, квартальних планів-графіків - не пізніше 20 числа останнього місяця поточного кварталу засобами інформаційно-телекомунікаційних систем ДФС.

Окрім того, у новому Порядку прописано перелік ризиків господарської діяльності платників податків та їх поділу за ступенями до вимог ПКУ та МКУ.

З текстом Порядку можна ознайомитися за посиланням>>

Докладно про всі зміни читайте а аналітиці від редакції: Дізнайтеся, чи прийдуть до вас податківці на планову перевірку. Оновлено критерії відбору.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 22.05.2018 року не опублікований.

***

Читайте також:

2039 ФОП перевірять податківці у 2018 році. Оновлено план-графік планових перевірок ДФСУ.

Зустрічайте! Травневе оновлення плану-графіку планових перевірок ДФСУ на 2018 рік.

Оновлені плани податкових перевірок за інші періоди дивіться тут:

Плани перевірок на 2018 рік інших держорганів дивіться у довіднику>>  

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»