• Посилання скопійовано

Плани перевірок на 2019 рік мають бути сформовані до 15 листопада, — ДРС

Наразі кожен бізнес може перевірити, хто та чому його перевірятиме та, за необхідності, виправити помилки

 Плани перевірок на 2019 рік мають бути сформовані до 15 листопада, — ДРС

До 15 листопада цього року будуть остаточно сформовані плани перевірок на 2019 рік. Наразі кожен бізнес може перевірити, хто і чому його перевірятиме та, за необхідності, виправити помилки. Про це йшлося на Інспекційному форумі ПЕРЕВІРОК.NET, який відбувся 17 жовтня.

Гостей форуму привітав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він закликав всі контролюючі органи до кінця 2018 року активізувати свою роботу і затвердити критерії ризиків в своїх сферах, щоб підключитися до роботи на єдиному порталі перевірок. Прем’єр-міністр розраховує на повноцінне введення ризикоорієнтованої системи перевірок бізнесу в країні до кінця 2018 року.

«Ми повинні завершити цю реформу до кінця року», — зазначив Володимир Гройсман.

Своєю чергою, Посол, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі зазначив, що важливо знайти баланс між дерегуляцією і зменшенням тиску на бізнес, зберігши належний рівень контролю над якістю. На його думку, ефективності і прозора система перевірок є базовою складовою сприятливого бізнес-клімату.

Серед основних спікерів Інспекційного форуму – Голова Держрегуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

Вона зазначила, що одним із етапів реалізації Стратегії реформування системи державного нагляду (контролю) є запровадження ризик-орієнтованого підходу до здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

79 сфер державного нагляду (контролю) органами державного нагляду (контролю) направлено до ДРС проекти постанов Кабінету Міністрів України про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), у 69 сферах державного нагляду (контролю).

Із них, ДРС погоджено проекти постанов КМУ у 38 сферах державного нагляду (контролю). Прийнято лише близько 10.

Також законодавством встановлено можливість перевіряти самих контролерів за скаргою бізнесу.

Так, станом на 10.10.2018 року ДРС проведено:

  • 11 перевірок додержання органами ліцензування вимог законодавства у сфері ліцензування господарської діяльності з них 10 планових та 1 позапланова;
  • 21 перевірка додержання дозвільними органами вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру, з них 20 планових та 1 позапланова;
  • 34 перевірки додержання органами державного нагляду (контролю) вимог Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» в частині здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, 20 планових та 14 позапланових.

За результатами проведених перевірок за дев’ять місяців 2018 року ДРС видано акти щодо усунення порушень законодавства.

 

Від редакції:

Звертаємо увагу, що строк 15 листопада не поширюється на затвердження плану перевірок фіскальною службою, а лише перевірок органів державного нагляду (ДФС до таких органів не належить). 

***

Читайте також: 

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»