• Посилання скопійовано

З 2019 року запрацює новий онлайн-сервіс «Кабінет з управління ризиками»

За словами голови ДРС онлайн-сервіс «Кабінет з управління ризиками» дасть можливість підприємцям більш ефективно планувати свою діяльність завдяки можливості онлайн-взаємодії з інспекціями

З 2019 року запрацює новий онлайн-сервіс «Кабінет з управління ризиками»

Під час Інспекційного форуму ПЕРЕВІРОК.NET, поряд з іншим, Голова ДРС Ксенія Ляпіна підкреслила, що всі дослідження вказують на надмірну зарегульованість сфери праці в Україні. Це потребує реформування. Серед підприємців велике занепокоєння викликають перевірки у сфері праці.

«Прошу сфокусувати увагу при проведенні перевірок на наявності трудових договорів. Не потрібно шукати помилки у додаткових документах»,- звернулась до представників Державної служби України з питань праці Голова ДРС.

Ще одне важливе завдання нової інспекційної системи – орієнтованість на платника податків. На форумі Офісом ефективного регулювання BRDO за підтримки ініціативи EU4Business\FORBIZ представлено онлайн-сервіс «Кабінет з управління ризиками», що дасть можливість підприємцям більш ефективно планувати свою діяльність завдяки можливості онлайн-взаємодії з інспекціями.  З презентацією Офісу ефективного регулювання можна ознайомитись тут>>

«Кабінет управління ризиками» містить низку інструментів:

  • календар запланованих перевірок;
  • історію проведених перевірок та їхніми результатами;
  • вичерпний чек-лист – вимоги до підприємців, з можливістю самоконтролю по кожній потенційній небезпеці;
  • можливість оцінити якість роботи інспектора, що стане основою для рейтингу інспекцій;
  • можливість вказати на обтяжливість конкретних вимог, що заважають працювати. Це стане основою для їх перегляду, щоб зменшити регуляторне навантаження на бізнес.

Ознайомитися з інструментами Інспекційного порталу в тестовому режимі можна на сайті www.inspections.gov.ua. Повноцінно вони стануть доступними для використання з 1 січня 2019 року. Для цього інспекції до кінця поточного року мають затвердити форми актів перевірок нового зразка та оприлюднити інформацію про перевірки.

***

Читайте також: Плани перевірок на 2019 рік мають бути сформовані до 15 листопада, — повідомлення від ДРС

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»