• Посилання скопійовано

Понад 1,3 млрд грн донараховано податків за результатами перевірок з праці

За результами перевірок щодо детінізації праці перераховано понад 590 млн грн ПДФО, 49 млн грн військового збору, 727 млн грн ЄСВ та 27 млн грн єдиного податку. Про це повідомив в.о. Голови ДФС О. Власов

Понад 1,3 млрд грн донараховано податків за результатами перевірок з праці

ДФСУ розповідає, що вона продовжує посилювати контроль за тіньовою зайнятістю. За рахунок контрольних заходів з детінізації, які були впроваджені у вересні минулого року, сума надходжень до бюджету зросла на понад 1,3 млрд грн. Так, перераховано понад 590 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 49 млн грн – військового збору, 727 млн грн – єдиного внеску та 27 млн грн – єдиного податку. Про це повідомив в.о. Голови ДФС Олександр Власов.

«Проведені заходи дозволили не тільки збільшити відрахування до бюджету, але й забезпечити захист прав найманих осіб щодо оплати їх праці, виявити та усунути факти прихованої зайнятості, залучити до державної реєстрації громадян у якості суб’єктів господарювання. Це – один з кроків захисту інтересів найманих працівників, тому що саме вони, в першу чергу, повинні бути зацікавлені в легальних відносинах з роботодавцем. Адже «тіньова зарплата» має негативні наслідки, зокрема, відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівника», – заявив Олександр Власов.

За його словами, з вересня по грудень минулого року роботодавцями легалізовано працю 1,9 млн найманих осіб.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»