• Посилання скопійовано

Концепція податкової амністії передбачає пільгову ставку 5%, – Верланов

За словами Верланова, проект податкової амністії капіталів передбачає базову ставку в 9% і пільгову в 5% за добровільного розкриття інформації платником податків

Концепція податкової амністії передбачає пільгову ставку 5%, – Верланов

Обговорюваний проект податкової амністії капіталів передбачає базову ставку в 9% і пільгову в 5% за добровільного розкриття інформації платником податків, повідомив глава Державної податкової служби Сергій Верланов.

«Щодо податкової амністії капіталу тривають переговори з МВФ, насамперед щодо ставки. Ситуація України не унікальна – і ПАР, і Латвія, і інші країни її проходили. Наразі дискутуємо про знижені ставки: 9% як базова і 5% – знижена», – сказав він в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, важливо запустити податкову амністію (добровільне розкриття інформації платником податків) разом із загальним декларуванням.

«Скільки надходжень для бюджету дасть податкова амністія, можна буде говорити лише після того, як буде зрозумілою конструкція такої податкової амністії. Без сумніву, це залежить від того, яка буде ставка оподаткування, хто може бути декларантом, з чого виплачуватиметься податок тощо», – додав глава ДПС.

Раніше введення податкової амністії та загального декларування податків анонсувала команда президента Зеленського.

***

Читайте також:

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»