• Посилання скопійовано

ДРС просить Уряд скасувати новий порядок інспекційних відвідувань Держпраці

ДРС звернулась до Уряду з проханням скасувати постанову КМУ від 21.08.2019 р. №823, яка була прийнята з порушенням законодавства

ДРС просить Уряд скасувати новий порядок інспекційних відвідувань Держпраці

За інформацією ДРС нова постанова про інспекційні відвідування бізнесу з боку Держслужби України з питань праці (вона діє вже з 30 серпня - ред.) викликала хвилю критики від підприємців.

«За коментарями бізнесу, які сьогодні лунають, причому підкреслюю, легального бізнесу, тобто офіційних суб’єктів з офіційним працевлаштуванням, звучать думки, що це просто буде створювати піковий тиск на бізнес», – зазначила Голова ДРС Ксенія Ляпіна.

При цьому, скасована у судовому порядку, колишня постанова також створювала тиск на бізнес і була неефективною.

«Ми намагаємося впорядкувати перевірки в сфері праці та привести їх у відповідність до Закону про нагляд і контроль, зменшити тиск на бізнес, зробити їх ефективними та результативними. На жаль, вся ця робота переривається прийняттям постанови в такому вигляді, в якому вона прийнята», – прокоментувала Голова Державної регуляторної служби.

Попередній склад Кабінету Міністрів України прийняв постанову від 21.08.2019 р. №823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю» з порушенням Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Цією постановою затверджено Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю, рекомендовано міським радам міст обласного значення та сільським, селищним, міським радам об’єднанням територіальних громад під час здійснення повноважень, передбачених ч. 3 ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуватися цією постановою.

Під час попереднього розгляду проекту постанови було встановлено, що доопрацьована редакція проекту постанови у більшості своїх положень є ідентичною тій, щодо якої було прийнято рішення про відмову, та не враховує принципових зауважень, наданих ДРС.

Натомість, за відсутності рішення про погодження проекту акта, його було подано на розгляд Уряду.


ЧОМУ ДРС ПРОСИТЬ СКАСУВАТИ ПОСТАНОВУ:

Отже, з вказаних причин ДРС просить скасувати постанову КМУ від 21.08.2019 р. №823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю» та надати відповідне доручення Міністерству соціальної політики України, Державній службі України  з питань праці розробити проект Закону, яким передбачити норми, що встановлювали би особливості, спосіб та форми здійснення органами державного нагляду (контролю) заходів державного нагляду (контролю) у визначеній сфері правового регулювання з урахуванням особливостей, визначених міжнародними договорами, а також вимог Закону про нагляд (контроль).

***

Читайте також:

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»