• Посилання скопійовано

Як перевірятимуть роботодавців за новими правилами, – позиція голови Держпраці

У Держпраці розповіли про нові правила нарахування штрафів бізнесу. Інспектори з праці будуть більше попереджати порушників, ніж штрафувати. (Але це все одно не стосується неоформлених працівників

Як перевірятимуть роботодавців за новими правилами, – позиція голови Держпраці

UBR повідомляє, що підприємців більше не будуть штрафувати за дрібні порушення трудового законодавства при першій перевірці. Якщо порушення можна буде швидко усунути, то бізнес відбудеться лише приписом від інспектора з праці. Виняток становитимуть випадки, коли працівники не оформлені на підприємстві – таких будуть одразу штрафувати.

Такі нововведення містяться в постанові Кабміну від 21.08.2019 р. №823, яким регулюється процедура проведення інспекцій Держпраці. Документ вже опублікували і по ньому у вересні розпочалися перевірки.

Чи стануть виписувати менше штрафних санкцій на підприємців, розповів глава Держслужби України з питань праці Роман Чернега.

«Наприклад, є перевірки з трудових книжок, які вже зараз Уряд планує перевести в електронний вигляд. Це ж стосується дрібних порушень з виплати заробітних плат, надання відпусток тощо. Якщо протягом, наприклад, 10 днів роботодавець усуне таке дрібне порушення, то штрафу не буде. Раніше штрафували на кілька тисяч гривень. В першу чергу, такі послаблення спрямовані на те, щоб позбавити малий і середній бізнес від зайвих фінансових витрат», – розповів Чернега.

***

Читайте также: Трудові штрафи суттєво зменшують: прийнято за основу законопроект!

Джерело: UBR

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»