• Посилання скопійовано

У Бюро економбезпеки буде силовий підрозділ: роз'яснює Гетманцев

Гетманцев розповів про Бюро економічної безпеки, яке має замінити податкову міліцію

У Бюро економбезпеки буде силовий підрозділ: роз'яснює Гетманцев

Податкова міліція підлягає повній ліквідації. Замість неї буде створено новий орган — Бюро економічної безпеки, але він теж матиме силовий компонент.

Про це в коментарі Радіо НВ заявив голова парламентського комітету з питань фінансів Данило Гетманцев.

Відповідаючи на запитання, чому в парламенті буксує питання про створення Бюро фінансових розслідувань (чи аналогічного органу) замість Державної фіскальної служби та податкової міліції, Гетманцев розповів, що ця проблема дійсно стала однією з невиконаних Слугою народу програмних обіцянок.

Гетманцев також сказав, що у партії тривала дискусія щодо форми та змісту органу, який має прийти на зміну податковій міліції.

«У нас була дискусія щодо того, в якому вигляді повинні існувати Бюро фінансових розслідувань, Служба фінансових розслідувань чи, вже є нова назва — Бюро економічної безпеки… Дискусія завершена, ми дійшли згоди і законопроект рекомендований комітетом до розгляду у Верховній Раді. Я переконаний, що у вересні він буде прийнятий у першому читанні», — сказав Гетманцев.

 

Контекст

23 липня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Державна фіскальна служба має бути ліквідована до кінця 2020 року, оскільки це є однією з умов подальшої співпраці з МВФ та отримання другого траншу від Фонду.

Фактично у складі ДФС після створення окремих Державних податкової та митної служб зараз залишилася тільки податкова міліція, ліквідувати яку обіцяли всі прем'єр-міністри України з 2014 року.

За словами Шмигаля, замість силового органу на зміну ДФС та податковій міліції має прийти «інтелектуальний», який буде знаходити фінансові порушення та передавати їх іншим правоохоронним органам.

Проте законопроект про ліквідацію податкової міліції у січні 2020 року був відхилений комітетом ВР, який очолює Гетманцев.

Понад те, у квітні 2020 року Рада, затверджуючи зміни до держбюджету, збільшила фінансування ДФС та податкової міліції на майже 0,5 млрд грн.

Відповідаючи на питання про долю податкової міліції, Гетманцев заявив, що вона підлягає повній ліквідації.

«Наше завдання, щоб не сталася зміна вивісок. Податкова міліція підлягає повній ліквідації. Там не буде правонаступництва», — сказав голова фінансового комітету

За його словами, всі працівники податкової міліції повинні будуть пройти відкритий конкурс, аби працювати у новому органі.

«Це не буде переатестація, — сказав Гетманцев. — Це буде конкурс на зайняття нових посад, у якому може будь-хто прийняти участь».

Відповідаючи на питання журналіста, чи передбачений силовий підрозділ у складі Бюро економічної безпеки, Гетманцев відповів: «У тому законопроекті, який сьогодні рекомендований до першого читання, він буде».

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: NV Бізнес

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»