• Посилання скопійовано

Увага! Незабаром Держфінмоніторинг буде зупиняти фіноперації по-новому

Держфінмоніторинг разом з Мінфіном підготували проект наказу щодо нового механізму прийняття рішень (доручень) про зупинення фінансових операцій

Увага! Незабаром Держфінмоніторинг буде зупиняти фіноперації по-новому

Державна служба фінансового моніторингу України відповідно до листа Міністерства фінансів України від 25.09.2020 р. №26040-06-5/29566 та на виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» 9 жовтня повідомила про оприлюднення проєкту наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку прийняття Державною службою фінансового моніторингу України рішень (доручень) про зупинення фінансових операцій».

Проєкт наказу розроблено Міністерством фінансів України за участю Державної служби фінансового моніторингу України з метою приведення актів Міністерства фінансів України у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення у відповідність до вимог Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Проєктом наказу передбачено встановити механізм прийняття Держфінмоніторингом рішень (доручень) про зупинення фінансових операцій відповідно до частин другої, третьої та дев’ятої статті 23 та частини третьої статті 31 Закону.

Крім того, Проєктом наказу визначено єдину процедуру доведення вищезазначених рішень (доручень) про зупинення до відома суб’єктів первинного фінансового моніторингу чи уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та забезпечення виконання їх останніми.

З текстом проекту  зазначеного регуляторного акта та аналіз його регуляторного впливу можна ознайомитися тут

Якщо є зауваження та пропозиції, їх можна надати у письмовій та електронній формі протягом місяця з (тобто до 9 листопада) за наступними адресами:

  • Міністерство фінансів України: вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008, e-mail: infomf@minfin.gov.ua;
  • Державна регуляторна служба України: вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»