• Посилання скопійовано

ДПС викрила схему конвертації безготівкових коштів

ФОП отримувала від підприємств кошти за товари, які фактично не планувалися поставлятися. За два роки вони конвертували в готівку 272 млн грн. Кількість учасників схеми не повідомляється

ДПС викрила схему конвертації безготівкових коштів

Податківцями виявлено злочинну схему ухилення від сплати податків та конвертації безготівкових коштів у готівку, яка діяла на території Чернігівської  області протягом 2019-2020 років.

У ході проведення дослідження підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Чернігівській області встановлено, що фізичні особи-підприємці отримували від підприємств реального сектору економіки кошти за товари, які фактично не планувалися поставлятися. В подальшому перераховані кошти знімались через рахунки фізичних осіб-підприємців та за винагороду повертались замовникам конвертаційних послуг.

Сума конвертації безготівкових коштів у готівку становить 272,4 млн гривень.

За вказаними матеріалами в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування вилучено та накладено арешт на грошові кошти в сумі 6,6 млн гривень.

Слідчі дії тривають.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»