• Посилання скопійовано

Порядок направлення ДПС податкових вимог зміниться

ДПСУ оприлюднила проєкт змін до Порядку направлення контролюючими органами податкових вимог платникам податків

Порядок направлення ДПС податкових вимог зміниться

4 листопада 2020 року ДПСУ оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 30 червня 2017 року № 610» (завантажити). Тобто будуть внесені зміни до Порядку направлення контролюючими органами податкових вимог платникам податків.

Проєктом наказу передбачається:

  1. актуалізувати назву контролюючих органів територіального рівня за податковим напрямом відповідно до вимог статті 41 Кодексу у зв’язку з адміністративною реформою та реалізацією концепції функціонування ДПС в рамках єдиної юридичної особи;
  2. оновити вміст відомостей податкової вимоги у зв’язку зі змінами, внесеними до статей 59 та 95 Кодексу, зокрема про факт виникнення податкового боргу, початок через 30 днів стягнення податкового боргу;
  3. запровадити інформування платників податків про наявність податкового боргу шляхом направлення податкових вимог, сформованих в інформаційно-телекомунікаційних системах ДПС, в електронній формі в електронний кабінет у зв’язку зі змінами, внесеними до статей 42, 42-1, 58 ПКУ;
  4. оновити положення Порядку направлення контролюючими органами податкових вимог платникам податків та форму податкової вимоги для її направлення засобами електронного зв’язку в електронній формі в електронний кабінет у зв’язку зі змінами, внесеними до законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Також у проєкті наказу враховано вимоги нової редакції «Українського правопису».

Весь перелік змін можна завантажити тут>>

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу можна надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення у письмовій та/або електронній формі за адресою:

  • Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ,04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua,
  • Державнарегуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»