• Посилання скопійовано

ДПС активізувалася з перевірками СГ алкогольної сфери

ДПС наразі проводить операцію «Спирт», результатом якої має стати максимальна ліквідація тіньового ринку алкогольної продукції в Україні

ДПС активізувалася з перевірками СГ алкогольної сфери

Вадим Мельник на своїй сторінці у facebook розповідає, що боротьба Державної фіскальної служби України з контрафактним алкоголем продовжується!

Як я повідомляв раніше, з 1 лютого фіскальна служба розпочала масштабну операцію «Спирт», яка має на меті ліквідувати тіньовий ринок алкогольної продукції.

За роки існування служба накопичила чимало напрацювань, форм, методів та алгоритмів роботи з виявлення та розкриття економічних злочинів. Сьогодні першочергові підходи до роботи в службі сфокусовані на аналітичних та превентивних засобах. Виявлення та аналіз операцій, які мають ознаки ризику або шахрайства – основний критерій який я ставлю у повсякденній роботі перед підлеглими.

Наразі, ми маємо одні з перших, вагомих досягнень: з початку операції встановлено 118 інтернет-ресурсів, на яких здійснювалась незаконна реалізація лікеро-горілчаної продукції. В ході проведення подальших заходів діяльність 74 з них припинено. В судах розглядаються 12 клопотань про заборону доступу до майже 100 сайтів та закритих груп в соціальних мережах.

Відмічу, що в полі зору та оперативній розробці служби існують й інші напрямки. Ми проводимо заходи з встановлення та припинення діяльності суб’єктів господарювання, які неправомірними діями, через так звані «скрутки» чи схеми уникнення сплати податку, завдають державі мільйонні збитки.

Окрім офіційного припинення діяльності вебресурсів, службою були виявлені незаконні виробництва лікеро-горілчаної продукції. Припинена діяльність 12 тіньових підприємств виготовлення контрафактного алкоголю. Вилучено 162 тонни спирту та 117 тонн лікеро-горілчаної продукції.

Робота по протидії незаконному виробництву алкогольної продукції триває!

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»