• Посилання скопійовано

Голова ДФС став директором Бюро економбезпеки

20 серпня Уряд призначив Вадима Мельника на посаду директора Бюро економічної безпеки

Голова ДФС став директором Бюро економбезпеки

Хоч представники бізнесу й закликали владу формувати керівництво Бюро економічної безпеки виключно з «нових облич», які не працювали раніше у правоохоронних та перевіряючих органах, але сталося протилежне. 

Бюро економічної безпеки очолив керівник Державної фіскальної служби Вадим Мельник. Він був одним з трьох кандидатів, який пройшов у заключний етап конкурсу на посаду голови Бюро економічної безпеки. Про подання ним документів на конкурс ми писали тут

20 серпня Уряд затвердив розпорядження №977-р щодо призначення Мельника Вадима директором Бюро економічної безпеки України строком на п’ять років.

Зауважимо, що Мельник більше 14 років проходив службу в податковій міліції. У 2014-2016 роках був керівником Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС, а з кінця 2020 року очолює Державну фіскальну службу.

Ще до участі у конкурсі Мельник вказував, з якої дати розпочне роботу бюро економбезпеки. За його словами, бюро запрацює 25 вересня і наступного дня після цього Державна фіскальна служба припинить своє існування. 

Докладно про те, які злочини будуть підслідні бюро, які повноваження будуть мати детективи та про основи їхньої діяльності, читайте у нашій аналітиці ось тут

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»