• Посилання скопійовано

ДПС стежить за платниками податків з високими ризиками

За словами в.о. голови ДПС, служба наразі застосовує комплексну систему реагування на ризики несплати податків, таким чином зосереджуючи увагу виключно на підприємствах, які мають високі ризики

ДПС стежить за платниками податків з високими ризиками

Питання імплементації законодавчих змін у податковій сфері, створення сприятливих умов для ведення бізнесу та підтримання ефективної комунікації між державними органами обговорили під час зустрічі в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко та Голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко.

За словами в. о. Голови ДПС Тетяни Кірієнко, податкова служба наразі застосовує комплексну систему реагування на ризики несплати податків, таким чином зосереджуючи увагу виключно на підприємствах, які мають високі ризики, та уникаючи втручання у діяльність «білого» бізнесу.

«ДПС прагне стати надійним партнером чесного бізнесу, ми зацікавлені в захисті його інтересів та успішній роботі – адже це забезпечення надходжень коштів до бюджету. Тому прозоре, зрозуміле, ефективне адміністрування податків, а також якісне сервісне обслуговування – у пріоритеті роботи Служби», - зазначила Тетяна Кірієнко.

Сторони також обговорили роботу системи автоматизованого моніторингу при реєстрації податкових накладних, причини, за яких зупиняється їх реєстрація, та документи, що необхідні для підтвердження відповідності проведених операцій чинному законодавству, оперативний розгляд скарг платників.

За результатами зустрічі досягнуто домовленостей щодо забезпечення дієвої співпраці ДПС з представниками Верховної Ради України, оперативного вирішення спірних питань, які виникають у субʼєктів господарювання, та координацію зусиль для створення сприятливого середовища в України для ведення бізнесу та інвестиційної діяльності.

***

Читайте такожЗ 11 лютого ДПС буде відбирати платників для перевірок за новими критеріями

***

А найбільша спільнота бухгалтерів в Україні – у нашій групі на Facebook

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»