• Посилання скопійовано

Держпродспоживслужба може перевіряти рівень торговельних націнок

На Держпродспоживслужбу покладено здійснення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін

Держпродспоживслужба може перевіряти рівень торговельних націнок

Держпродспоживслужба розповідає, що з метою створення в умовах воєнного стану ефективної системи забезпечення цінової стабільності та стримування інфляційних процесів на ринку продовольства Урядом прийнято постанову КМУ від 19.06.2023 №650.

Зазначеною постановою запроваджено державне регулювання цін на окремі продовольчі товари вітчизняного виробництва у вигляді встановлення граничного рівня торговельної надбавки (націнки) в розмірі не більш як 10 відсотків.

До таких товарів наразі віднесено:

  • борошно пшеничне вищого сорту,
  • молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці),
  • хліб житньо-пшеничний,
  • батон,
  • яйця курячі категорії С1,
  • птицю (тушки курячі, четвертини тушки курячої),
  • олію соняшникову рафіновану.

На Держпродспоживслужбу, своєю чергою, покладено виконання завдань щодо здійснення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін.

Враховуючи викладене, у разі коли споживачами зафіксовано окремі факти можливих порушень законодавства у сфері ціноутворення, звертаємося із проханням повідомляти про них Держпродспоживслужбу чи її територіальні органи.

У зверненні про порушення прав та законних інтересів необхідно зазначити інформацію про назву і організаційно-правову форму суб’єкта господарювання (ФОП, ПП, ТОВ тощо), його місцезнаходження, а також за можливості додати копії наявних документів, що можуть підтверджувати факти порушень (чеки, квитанції, фотографії цінників тощо).

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»