• Посилання скопійовано

Увага! ДПСУ знову оновила план-графік перевірок на 2023 рік

Цього разу оновлення торкнулося лише розділів I та II, які стосуються перевірок юросіб, фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів. Так, у 2023 році планують провести 1080 таких перевірок

Увага! ДПСУ знову оновила план-графік перевірок на 2023 рік

Нагадаємо, що ще у грудні 2022 року ДПС опублікувала план-графік на 2023 рік. Про це ми писали тут.

Тоді податківці проінформували, кого саме вони включили до графіка. Так, за даними ДПС, 97% плану-графіка на 2023 рік становлять платники податків, планові перевірки яких не були розпочаті у 2022 році та які за результатами подання звітності у поточному році мають ризики несплати податків. 

5 вересня на сайті ДПС розміщено оновлення затвердженого плану-графіка перевірок ДПС на 2023 рік.

Цього разу оновлення торкнулося лише розділу I «Документальні планові перевірки платників податків – юридичних осіб» та розділу II «Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів» (завантажити). За ним у 2023 році планують провести 1080 перевірок первинному було 2225 податкових перевірок).

Інші два розділи залишилися без змін (станом на 07.08.2023 р.). Переглянути їх можна нижче:

  • Розділ ІІІ «Документальні планові перевірки фізичних осіб» (завантажити). Він налічує 256 осіб, до яких планує наступного року завітати ДПС (у первинному – 1461  особу).
  • Розділ IV «Документальні планові перевірки платників податків – юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (завантажити). Щодо таких питань податківці планують провести 29 перевірок (у первинному було 325). 

*Для швидкого пошуку у файлах користуйтеся комбінацією клавіш Ctrl+F

Загалом за оновленим планом-графіком у 2023 році податківці планують провести 1365 планових перевірок.

 

Чому ДПС оновила план-графік перевірок?

З 1 серпня почав діяти Закон №3219. За його нормами з 1 серпня продовжено дію мораторію на проведення документальних перевірок платників податків та перевірок платників ЄСВ, крім перевірок: 

  • бюджетного відшкодування; 
  • за заявою платника та за скаргою останнього; 
  • ліквідації (припинення юридичної особи/підприємницької діяльності); 
  • на заперечення до акта; 
  • у разі дисциплінарного провадження; 
  • трансфертного ціноутворення; 
  • міжнародного оподаткування; 
  • перевірок нерезидентів;
  • валютного законодавства.

При цьому план-графік перевірок має формуватися лише щодо 3-х категорій платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції; у сфері грального бізнесу, надання фінансових, платіжних послуг. Про це розповідали податківці у своєму інформаційному листі.

Докладно про перевірки ми писали в аналітиці

Через це ДПС й вирішила оновити план-графік.

Звертаємо увагу! 6 вересня у ВРУ зареєстровано законопроєкт №10016, згідно з яким з 1 жовтня 2023 року відновлюється проведення планових та позапланових перевірок ДПС, проведення яких було заборонено до припинення воєнного стану.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»