• Посилання скопійовано

Коли ВРУ скасує мораторій на перевірки ДПС: відповідь Гетманцева

Гетманцев звертає увагу, що законопроєкт № 10016, найімовірніше, буде прийнятий з 01 листопада цього року, тому що на цей момент його ще не було винесено на розгляд Комітету

Коли ВРУ скасує мораторій на перевірки ДПС: відповідь Гетманцева

14 вересня цього року  відбулась онлайн Робоча зустріч представників Асоціації платників податків України з Головою Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики — Данилом Гетманцевим, який виступив ініціатором зустрічі.

Під час зустрічі Генеральний директор АППУ Людмила Герасименко порушила питання стосовно перспективи прийняття Законопроєкту за № 10016 щодо скасування мораторію на проведення перевірок з 01 жовтня 2023 року та звернулася до Голови Комітету ВРУ з питанням щодо підтримки народними депутатами цього «вбивчого» законопроєкту, ініціатором якого є Комітет, який очолює сам Данило Гетманцев.

Також Генеральний директор ВГО АППУ звернула увагу присутніх, що  на спільній зустрічі 19 червня цього року вона виступала і надала бачення Асоціації щодо законопроєкту  № 8401, який  скасовував з 01 серпня мораторій на проведення документальних планових/позапланових перевірок, за наявності умов безпечного їх проведення та допуску для платників, які здійснюють певні види діяльності.

 «То що ж виходить? Для чого було тоді приймати № 8401, якщо за ним вже з’явився №10016», - наголосила Генеральний директор ВГО АППУ.

Данило Гетманцев звернув увагу, що законопроєкт № 10016, найімовірніше, буде прийнятий з 1 листопада цього року, тому що на цей момент його ще не було винесено на розгляд Комітету, але багато позицій з цього законопроєкту погоджено з МВФ, який є найпотужнішою фінансовою установою в світі і не зараховує прийняття законопроєкту № 8401 як виконання структурного маяка. І невиконання умов МВФ —  це неотримання фінансової допомоги від міжнародних партнерів. Також він наголосив, що перевірятися повинні платники лише ризикові, а не так, як це робилося завжди до цього.

Нагадуємо, у Верховній Раді зареєстровано вже чотири альтернативних законопроєкти, якими пропонується залишити мораторій на податкові перевірки для певних категорій платників. 

Ми уважно стежимо за розвитком ситуації та оперативно інформуємо Вас про всі новини. Стежте за нашими повідомленнями, і Ви завжди будете в курсі подій.  

***

Читайте також:

Джерело: Асоціація платників податків України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»