• Посилання скопійовано

Чи затверджуватимуться на 2024 рік плани перевірок?

Наразі діє Постанова №303 про скасування планових перевірок контролюючих органів. Тому затвердження Плану перевірок на 2024 рік та внесення відповідної інформації до Інспекційного порталу не буде. А от план-графік ДПС традиційно має зʼявитися до 25 грудня

Чи затверджуватимуться на 2024 рік плани перевірок?

Минулого року ДРС наголошувала, що нею мало бути впроваджене скасування для контролюючих органів на період дії воєнного стану затвердження Плану перевірок на наступний рік та внесення відповідної інформації до Інспекційного порталу. Так воно і сталося, планів на 2023 рік так і не було затверджено, крім ДПС.

У поточному році залишається чинною постанова КМУ №303 щодо заборони проводити планові перевірки контролюючими органами під час війни.

Тож доки діє цей мораторій, не оприлюднюватимуться ані проєкти, ані самі плани перевірок на 2024 рік.

Але це не стосується перевірок ДПС.

 

План-графік перевірок ДПС

Наразі план-графік перевірок має формуватися лише щодо 3-х категорій платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції; у сфері грального бізнесу, надання фінансових, платіжних послуг. Про це розповідали податківці у своєму інформаційному листі.

Докладно про перевірки ми писали в аналітиці.

Але 6 вересня у ВРУ зареєстровано законопроєкт №10016, згідно з яким з 1 жовтня 2023 року відновлюється проведення планових та позапланових перевірок ДПС, проведення яких було заборонено до припинення воєнного стану.

За словами Гетманцева, скоріше за все цей законопроєкт приймуть 1 листопада. Тож на 2024 рік, найімовірніше, буде затверджено повноцінний план-графік ДПС. А зʼявиться він на сайті ДПС традиційно до 25 грудня включно.

Ці плани-графіки на 2024 рік можуть з'явитися і пізніше, якщо відповідні норми буде прописано у законопроєкті №10016, а сам він не буде прийнятий до 1 листопада. У будь-якому разі органи ДПС мають затверджувати повноцінні плани-графіки планових перевірок з урахуванням відповідних критеріїв відбору платників податків. А сам законопроєкт №10016, як ми вже писали, наразі відповідних критеріїв не містить та не вказує на те, чим саме мають керуватися податкові органи на період дії воєнного стану.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»