• Посилання скопійовано

Чи затверджуватимуться на 2025 рік плани перевірок?

Наразі діє Постанова №303 про скасування планових перевірок контролюючих органів, але до неї вносилося багато змін, які дозволяють проводити перевірки окремим органам. Тому Плани перевірок на 2025 рік затверджуватимуться

Чи затверджуватимуться на 2025 рік плани перевірок?

Ще у 2022 році ДРС наголошувала, що нею мало бути впроваджене скасування для контролюючих органів на період дії воєнного стану затвердження Плану перевірок на наступний рік та внесення відповідної інформації до Інспекційного порталу. Так воно і сталося – планів на 2023 рік так і не було затверджено, крім ДПС.

У поточному році залишається чинною постанова КМУ №303 щодо заборони проводити планові перевірки контролюючими органами під час війни. Проте за цей час до неї було внесено багато змін та дозволено проводити окремі види перевірок.

Тож хоча й мораторій на перевірки ще діє, але деяким контролюючим органам дозволено проводити перевірки. Тому цього року, найімовірніше, різними контролюючими органами оприлюднюватимуться як проєкти, так і самі плани перевірок на 2025 рік.

 

Щодо планових перевірок ДПС

Але це не стосується перевірок ДПС. Для податківців діють правила, які встановлено нормами ПКУ.

Нагадаємо, що ще 8 грудня 2023 року набрав чинності Закон від 09.11.2023 №3453 щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок. Ним розширено критерії відбору платників податків для планових перевірок.

До того ж проведення документальних перевірок платників єдиного податку І та ІІ груп розпочнеться з 1 грудня 2024 року. Тож і ці ФОПи можуть потрапити до плану-графіка. Докладно про те, кого включають до графіка, дивіться тут.

Традиційно план-графік перевірок ДПС на 2025 рік буде опубліковано до 25 грудня. Про це повідомимо в окремій новині.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь