• Посилання скопійовано

Суд визнав незаконним звільнення Насірова з посади голови ДФС

Апеляційний суд визнав протиправним рішення «старого» Кабміну про звільнення Насірова

 Суд визнав незаконним звільнення Насірова з посади голови ДФС

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби (ДФС). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рішення суду.

Апеляційна інстанція підтвердила рішення Окружного адміністративного суду Києва від 11 грудня 2018 року в частині визнання протиправним та скасування розпорядження Кабінету міністрів від 31 січня 2018 про звільнення Насірова з посади голови ДФС.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття та може бути оскаржена безпосередньо у Верховному суді.

 

Позиція Мін'юсту

Міністерство юстиції України оскаржить рішення суду у справі про звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби. Про це у Facebook повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами, звільнення Насірова було визнано незаконним, але примусового відновлення в посаді немає.

 

Позиція ДПС

Згодом з'явилась ще інформація від ДПС.

За нею, фактично, предметом розгляду у цій справі, після відмови Насірова Р.М. від частини позовних вимог, залишилося питання законності розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року №35-р «Про звільнення Насірова Р.М. з посади Голови Державної фіскальної служби України».

Враховуючи подані Насіровим Р.М. заяви щодо відмови від позовних вимог, судами першої та апеляційної інстанції визнано протиправним та скасовано розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року № 35-р «Про звільнення Насірова Р.М. з посади Голови Державної фіскальної служби України».  

 

***

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»