• Посилання скопійовано

Суд дозволив стягнути податковий борг зі суми переказів фінустанови

Суд підтримав позицію ДПС щодо стягнення заборгованості з небанківської фінансової організації, яка проводила перекази коштів у національній валюті без відкриття рахунків

Суд дозволив стягнути податковий борг зі суми переказів фінустанови

Окружним адміністративним судом міста Києва підтримано позицію ГУ ДПС у м. Києві у справі №640/3589/20 щодо стягнення заборгованості у розмірі майже 1,2 млрд гривень.

Суд прийшов до висновку, що заявлена сума узгоджена та є податковим боргом відповідача перед бюджетом, який ним не сплачений, та підлягає стягненню з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків.

Водночас судом встановлено, що відповідач є фінансовою небанківською установою, яка здійснює діяльність щодо переказу коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

Таким чином, кошти, що перебувають на рахунках відповідача, не можуть вважатись вкладом або депозитом, оскільки останній не є банківською установою.

З огляду на викладене, суд не вбачає наявність заборони використання коштів, що перебувають на рахунках відповідача, в якості джерела погашення податкового боргу платника податків.

Отже, рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 17.05.2022 у справі №640/3589/20 було повністю задоволено позовні вимоги Головного управління Державної податкової служби у м. Києві щодо стягнення заборгованості.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»