• Посилання скопійовано

За горіхи отримали «на горіхи»

На Чернігівщині працівники Міністерства доходів і зборів виявили порушення митних правил під час вивезення з України до Росії вантажу горіхів

За горіхи отримали «на горіхи»

Документи, подані до митного оформлення у пункті пропуску «Нові Яриловичі», свідчили, що переміщується майже 23 тонни очищених волоських горіхів.

Але митники засумнівалися у законності операції і направили автомобіль до Чернігова. Там товар був повністю вивантажений, перерахований та зважений.

Підозри митників підтвердилися — фактична кількість горіхів перевищувала документальну на більше ніж 1,3 тонни. Більше того: серед ящиків та мішків з горіхами знайшли … сало. Частина сала була розфасована у 6 картонних ящиків і прихована під горіхами. Решта знаходилась у 4-х мішках, замаскованих серед мішків з горіхами.

І це ще не все. Серед мішків з салом та горіхами знаходився ще й мішок зі світло-коричневими гранулами, схожими на квітковий пилок. Сало та пилок порушники упакували у такі ж самі мішки, що й горіхи, сподіваючись приспати пильність оперативників.

Далі все за звичним сценарієм: протокол — вилучення — суд. Вартість товарів наразі встановлюється.

А горіхи обійдуться порушникам недешево: у даному випадку санкції передбачають штраф 100% від вартості та конфіскацію товарів.

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»